Mont Segonne Marselan

6,95

Een nieuw pareltje (met gouden medaille) van Cave Pouzols Minervois, in het warme en zonnige Zuid-Frankrijk.
Dit druivenras is vrij jong en nog niet wijd en zijd bekend, maar daar willen we graag verandering in brengen, want de wijnen die het opbrengt zijn fantastisch van smaak en kwaliteit.
Deze druif is ontwikkeld door een Franse wetenschapper op het gebied van wijnstokken en druivenrassen rond 1960. In Zuid-Frankrijk in het dorpje Marseillan, een prachtig plaatsje aan de Middellandse Zee. Wij zijn er meermaals geweest. De naam ‘Marselan’ van dit druivenras is dan ook afgeleid van deze plaatsnaam. Deze Franse wetenschapper ontwikkelde dit druivenras door een kruising te maken van de bekende en beroemde druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Grenache Noir.

72 op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Ten zuiden van Minerve liggen de wijngaarden van de Cave de Pouzols et Mailhac van circa 550 ha. Het terroir bestaat uit klei-kalksteenbodems met een hoge steenachtigheid. De bodemvochtreserve is gemiddeld tot laag. De wijngaarden van Pouzols en Mailhac rusten op haast ondoordringbare mergel, waardoor de wijnstokken lange wortelstelsels ontwikkelen, wat de concentratie en rijpheid van de druiven ten goede komt.

Extra informatie

Gewicht 1,25 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mont Segonne Marselan” te beoordelen

Andere suggesties…