Geplaatst op Geef een reactie

Wijn uit Rheinhessen, Duitsland

Onze vakantie zit er op en we zijn al weer volop aan de slag. We hebben deze keer onze accu opgeladen met een stedentrip naar de prachtige ‘muziekstad’ Wenen.  Wat ons betreft een aanrader!  Wàt een prachtige stad en heel opvallend: brandy schoon!  Hier nauwelijks troep op de straten en continu vegen, vegen. Heel bijzonder.

En natuurlijk ook een echte ‘Weense avond’ meegemaakt : een concert in het prachtige Slot Schönbrunn , met heerlijke muziek van W.A. Mozart en uiteraard de Strauss-family. De beroemde

“Schöne Blaue Donau” ontbrak niet aan het slot, compleet met een wals-paar in prachtig kostuum. Mozart heeft overigens ook jaren gewoond in Wenen, we hebben ook een bezoek gebracht aan zijn woonhuis.  Een erg leuke stedentrip dus. 

Op de heenweg zag ik al dat we BIO Weingut Lorenz, onze wijn-relatie in Duitsland waar we rechtstreeks zaken mee doen, op luttele kilometers passeerden. Dus toen we in ons (uitstekende)  Hotel geïnstalleerd waren , zeiden we tegen elkaar: waarom op de terugweg niet FF langs ?  We hebben eigenlijk nog wel wat voorraad nodig, kunnen we dat gelijk meenemen. Een mailtje was gauw gestuurd en Johannes Lorenz antwoordde dat we hartelijk welkom waren. Mooi!  Nellie boekte voor 1 nacht nog een Hotel daar in de buurt ( in een schitterend voormalig ‘Ambtsgericht’ , rechtbank, net een kasteel) en op vrijdagmorgen meldden we ons bij Johannes Lorenz op hun BIO Weingut.  Johannes hadden we nog niet eerder ontmoet en het bleek een heel hartelijk en uiterst relaxt figuur te zijn. Opnieuw kregen we een privé rondleiding door hun moderne Weingut, en toonde hij zich een Wijnmaker die zijn vak verstaat! Wat we vanuit hun wijnen die we in ons assortiment hebben ook al wel wisten. Communiceren in het Duits gaat vrij goed, dus we konden uitgebreid met hem praten, vragen stellen en overleggen. Erg leuk en inspirerend ook. En uiteraard ook proeven daarna in hun proeflokaal.  We hadden al gevraagd naar eventuele nieuwe wijnen. En ja hoor, daar liepen we tegen nieuwe door Johannes ontwikkelde wijnen aan :  “Täglich Rot en Täglich Weiss”.

 Voor je dagelijkse rode of witte glaasje wijn. Een makkelijk drinkbare wijn , maar wèl van sublieme kwaliteit!  De rode heeft een lichte hout-toets door korte aanraking met hout-snippers en verder veel fruit. Mooi afdronk. Johannes vertelde daar eigenlijk al z’n druivenrassen voor te gebruiken en de balans steeds te bepalen. Ook de witte was uitstekend. Niet te strak droog en mooi in balans met zuren, mineralen en citrus-fruit.  U snapt, we hebben deze gelijk in ons assortiment opgenomen en voorraad mee naar huis!  In combi-pakket 4 kunt u meegenieten!  En hij had nog een leuk nieuwigheidje:  kleine flesjes wit ( Kopfstand, nog steeds geweldig!) en rood ( Urschrei , subliem!) 0,25 ltr.  Heel handig voor uw relaxte glas wijn ’s avonds , zonder de aangebroken fles weg te moeten gooien na een paar dagen, omdat het tegen azijn aan zit. Ook die gingen in de achterbak mee. Hartelijk namen we afscheid en togen, met een lichtelijk achterover hellende auto,  richting Flupland 😊

Binnenkort staan ze in de webshop, wie zo lang niet kan wachten kan even een mailtje doen, of bel gewoon even.

Henk Geluk, juli 2019.

Geef een reactie