Wijnproeverij Alliance Francaise

Met een grote opkomst van ruim 35 leden van de Alliance Francaise wist het bestuur een geweldige wijn avond te organiseren in de Korenaere. De familie Geluk uit St.Philipsland gaf een lezing over de mooie wijnen uit de Languedoc streek. Familie Moerland vertrok in 1977 naar deze prachtige streek en wist vrienden en familie mee te zuigen in dit avontuur en nieuwe leven. Het familie bedrijf:  Vin d’Oc  dat  sinds 1985 bestaat, wordt gerund door Henk en Nellie Geluk en hun kinderen met grote passie! Hun bevlogenheid, hun betrokkenheid, hun warmte en hun kennis dragen ze allemaal fantastisch uit.

Aan gezellige lange tafels die mooi gedekt waren, met wijnglazen, waterglazen, wijnspuugemmertjes en diverse kleurige folders over het bedrijf en de streek, begon Henk met zijn lezing. Een avond opgebouwd met luisteren, kijken, proeven, praten en veel lachen. Een koud geserveerd aperitief  Cartagène (rode wijn likeur), uniek voor deze streek en wijnleverancier, met een hapje van bladerdeeg gevuld met vijgenjam  werd ons door zoon schoondochter en Nellie gepresenteerd. De volgende proeverij was een mooie gekoelde Chardonnay wijn, met een hapje van zachte brie met daarop een toefje druivengelei. (gemaakt van de Chardonnay druif). Ondertussen vertelde Henk  over alle processen die een druif maakt van de wijngaard tot in de  bouteille! En zeker niet te vergeten het prachtige verhaal over het openen van een fles. Het walsen van de wijn in het glas. Het ruiken van het bouquet en tenslotte het proeven en de afdronk.

Een volgende wijn was van de familie Moerland De Mas Neuf hun eerste gepachte wijngaard. Daarna we gingen verder met een AOC Florilège rouge, met tot slot een op eikenhout gerijpte Jougla Signé van een privé domein.
Dit alles was verder omsiert door vers stokbrood met heerlijke tapenade verte en  tapenade rouge. Olijven sauveur jasmin en olijven saveur rose. We konden na afloop van deze zeer gezellige herfstachtige vrijdagavond, ook zelf dingen kopen en meenemen om nog op een later tijdstip na te genieten van deze wijnpresentatie.
Familie Geluk hartelijk dank en vooral bestuur AF dank voor deze keuze van een van de cultuuravonden van de AF. Lucy Heyns