Miopasso Nero d’Avola

5,75

Dieppaarse wijn van Santa Tresa uit Sicilië uitstekende balans en een zachte lange afdronk. Bij rood vlees, gegrild vlees of met wildgerechten.

Miopasso Nero d’Avola wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven. Alleen de rijpe druiven worden met de hand geplukt en dat proef je!

6 op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Deze wijnboerderij, daterend uit 1697, is 50 hectare groot en is sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld, maar een aantal jaren geleden heeft Santa Tresa besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn. De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem is vruchtbaar vanwege de Etna vulkaan. De druiven worden met de hand geplukt.

Extra informatie

Gewicht 1500 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Miopasso Nero d’Avola” te beoordelen